Γνωριμία με τον ανατολίτικο χορό

Γνωριμία με τον ανατολίτικο χορό

Κύκλος μαθημάτων για αρχαρίους

με την Ιρένε Μαραντέϊ

  • Ελάτε να γνωρίσετε τον πιό θηλυκό, πιό σαγηνευτικό χορό που υπάρχει!
  • Ελάτε να θυμηθούμε τις κινήσεις που βαθιά μέσα της, κάθε γυναίκα γνωρίζει, αλλά η σύγχρονη ζωή μας έχει κάνει να ξεχάσουμε!
  • Δοκιμάστε τον πιό διασκεδαστικό, πιό ευχάριστο τρόπο άσκησης!

        Ο ανατολίτικος χορός είναι πανάρχαιος, έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή. Γιορτάζει τη χαρά της ζωής και εκφράζει την ικανοποίηση της γυναίκας με τη θηλυκότητά της. Είναι εξαιρετικό αντικαταθλιπτικό, χαρίζει αρμονική κίνηση, χάρη, ευλυγισία, ενισχύει το συντονισμό και γυμνάζει τετρακέφαλους, γαστροκνήμιους, κοιλιακούς, αλλά και μύες που δεν χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άλλοι χοροί.  Δεδομένη η αλλαγή στη στάση, το περπάτημα, γενικά στην κίνηση.

Επειδή πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε ως μέσον έλξης των ανδρών και παρουσιάστηκε με τρόπο χυδαίο, ο χορός αυτός είναι παρεξηγημένος στη χώρα μας. Είναι ώρα να ξαναγυρίσουμε στην ουσία του, και να ανακαλύψουμε την ομορφιά του, την ποιότητά του, τη βαθιά του διάσταση.

Τα ζήλια, απαραίτητη ρυθμική συνοδεία σε πολλά κομμάτια οριεντάλ.

Σας προτείνουμε ένα σεμιναριακό κύκλο μαθημάτων με θέμα «Γνωριμία με τον ανατολίτικο χορό», για αρχαρίους.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:

  • ιστορία του χορού, πληροφορίες για τα διάφορα στυλ, για τους ρυθμούς της αραβικής μουσικής,
  • βασικές κινήσεις – βήματα
  • χρήση πέπλου
  • συνοδεία με ζήλια
  • και ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!

Θα γνωρίσετε πολύ καλύτερα τον τόσο όμορφο αυτό χορό, θα πάρετε μια γεύση απ’αυτά που προσφέρει (σε επίπεδο σωματικό και ψυχολογικό), θα μάθετε τις βασικές τεχνικές του, με τις οποίες θα εμπλουτίσετε  σημαντικά τον προσωπικό σας χορό όταν βγαίνετε με τους φίλους σας,  αλλά και θα έχετε γερές βάσεις ώστε, εάν το επιθυμείτε, να προχωρήσετε περισσότερο.
Σε κάθε στάδιο, θα δίνονται πληροφορίες για το πώς μπορείτε να συνεχίσετε την εξάσκηση στο σπίτι, και θα ενθαρρύνεται το κράτημα σημειώσεων ώστε να συγκρατήσετε πλήρως όσα μάθατε.

Σε ποιον απευθύνεται:
Γυναίκες από 6 έως 96 ετών, με οποιοδήποτε σωματότυπο, ύψος, βάρος…  Με λίγα λόγια σε όλες. Ακόμη κι αν δεν έχετε ξαναχορέψει ποτέ στη ζωή σας.
Αν έχετε κάποιο ιατρικό θέμα (σπονδυλική στήλη, γόνατα, αυχενικό, μάτια) να συνεννοηθείτε με το γιατρό σας και να μιλήσουμε και μαζί πριν ξεκινήσετε.


Δώρο προς τους συμμετέχοντες στους κύκλους μαθημάτων:
έντυπο υλικό για το χορό, μιά σελίδα με αραβικούς ρυθμούς, ένα μουσικό CD για εξάσκηση στο σπίτι.

Ντύσιμο:

Φαρδιά φούστα ή εναλλακτικά άνετο σαλβάρι. Για μια φορά, αφήστε στο σπίτι το παντελόνι, το στενό τζήν, τη φόρμα γυμναστικής. Από κάτω κολλάν (χωρίς πόδια) ή τίποτα. Θέλουμε γυμνά πόδια για καλή επαφή με το έδαφος.
Θα χρειαστείτε επίσης ένα σετ ζήλια και  πέπλο (από μουσελίνα ή άλλο αέρινο ύφασμα) περίπου 2,5 μ Χ 1,20 μ.

Στείλτε μας mail να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας. Μόλις συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, δημιουργείται νέα ομάδα.

 

Ιρένε Μαραντέϊ

Γεννήθηκε στη Ρώμη Ιταλίας, μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό μπαλλέτο επί 12 χρόνια στη σχολή Γιάννη Μέτση, κλασικό τραγούδι και πιάνο επί 10 χρόνια στο Ωδείο Αθηνών και το Ατενέουμ, γιόγκα επί 10 χρόνια με τη Λήδα Shantala, τελείωσε τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη, έχει πτυχίο Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης και πτυχίο Διοίκησης Πολιτιστικών Μονάδων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δουλέψει ως ηθοποιός επί 10 χρόνια, ως βοηθός σκηνοθέτη του Δημ.Ποταμίτη και του Βασίλη Παπαβασιλείου και ως τραγουδίστρια σε μπουάτ.

Είναι απόφοιτος Μεθόδου Σίλβα, κατέχει Ρέϊκι β’ βαθμού και πτυχίο υπνωτίστριας (Hypnovision course, Burt Goldman), έχει κάνει ολοκληρωμένη εκπαίδευση Pranic Healing (Βασικό, Προχωρημένο επίπεδο, Πρανική Ψυχοθεραπεία, Πρανική Κρυσταλλοθεραπεία, Ψυχική Αυτοάμυνα, Superbrain yoga, Spiritual business management, Achieving Oneness, Kriyashakti). Ολοκλήρωσε τρίχρονη εκπαίδευση στο τουμπελέκι και στα ζήλια στο τμήμα κρουστών του Μουσείου Λαϊκών και Παραδοσιακών Οργάνων με τη Μαρία Νούσσια.

Ανατολίτικο χορό ξεκίνησε με τη Ρέα τη δεκαετία του ’80. Συνέχισε με τη  Sabah (Άρτεμις Ζαμπίρα), με τη Πέννυ Μπαΐλη, τη Μαρίνα Μπέλμπα και τη Maria Aya, παρακολουθώντας παράλληλα και σεμινάρια επιμόρφωσης με δασκάλους διεθνούς φήμης όπως οι Suha Azar,  Morocco, Λίττα Πέτρου, Ann Ashcroft, Ma Prabhu Erasmia, Suha Azar, Χρυσάνθη Sahar,  Morocco, Ahmed Fakri, Osama Emam, Yelena, Natalia Kuzmina, κ.ά.

Διδάσκει χορό και χορογραφία σε σχολές της Αθήνας (όπως ο Πολυχώρος Shantom, με τον οποίο συνεργάζεται ακόμη) αλλά και στην επαρχία, σε εβδομαδιαία μαθήματα, σεμινάρια και ιδιαίτερα. Σήμερα ετοιμάζει το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα για τον ανατολίτικο χορό.